Diskusia: Pozor na toxoplazmózu!

Ak chcete prispievať do diskusie, musíte byť prihlásený predplatiteľ.
Anonymný nick
6.6.2018 20:55
|
NAHLÁSIŤ
0
0
takže, asi takto! ked ma doma niekto macku, resp. je v spoločnosti mačky, tak si telo vypestuje obranne látky a pri tehotenstve to nevadi. kamoska co bývala na dedine, ako mala mala toxoplazmozu (co ma každý kto je v styku so zvieratmi), ale telo si vypestovalo OL a dieta je v pohode a ona tiež. takže žiadna panika. na tu je čas vtedy ak tehulka pride v tehotenstve do styku prvý krát s týmto parazitom!!!
Anonymný nick
|
NAHLÁSIŤ
0
0
dobre napisany clanok, ale podla mna prilis vela bububu na nastavajuce mamicky. sama som vyrastala na dedine a medzi zvieratami a tak ked som otehotnela, bola som si ista, ze sa toxo uz bat nemusim a mam ju davno prekonanu. omyl, testy ukazali, ze som ju este nedostala, to znamena, ze ak sa dodrzuju hygienicke navyky, tak sa toxoplazmozou tak lahko nenakazime. pocas tehotenstva som pocuvala od okolia otazky typu, kam das macku, teraz ked si tehotna a pod. kocurik ostal, jeho toaletku som pravidelne cistila a raz do tyzdna dezinfikovala horucou vodou. mimochodom mi v clanku chybala jedna informacia: toxoplazmoza v tele macky preziva a je schopna sa mnozit a dalej sirit nakazu len 2-3 tyzdne, potom je voci nej macka uz imunna. a naozaj v pode v zahradke preziva aj viacero rokov. a tiez 80% ochoreni sa neprenasa mackou, ale naozaj konzumaciou nespravne tepelne upraveneho masa a nedobre umytej zeleniny. takze by som hned nevyvolavala paniku a nastavajucich mamiciek a urcite by som teraz macky nedavala na ulicu. to naozaj nie je nutne. :-)
bambula2603
bambula2603
|
NAHLÁSIŤ
0
0
Konecne spravna informacia. Mackam sa v tychto veciach strasne krivdi. V prvom rade je na mieste hygiena a potom zbytocne ociernovanie a plasenie. Ja sama mam macku roky a mam zdrave deti. Moja priatelka macku v zivote nehladkala, dokonca u mna ani poriadne nebola, lebo sa boji zvierat a zistili jej toto ochorenie. Asi to bude skutocne o vypestovanej imunite a spravnej hygiene.
sauna1978
10.3.2018 13:32
|
NAHLÁSIŤ
0
0
no musim suhlasit,mam doma tiez macku a samozrejme ako decko a aj predtym ako som sa vydala som natahovala vsetky macky co som stretla.toxoplazmozu prenasaju aj zajace a s tymi som sa prehrala hadam viac ako s mackami.chudence zajaciky ked nato spominam.a este aj v surovom mase sa to nachadza,takze aj ked pripravujeme maso sa mozme nakazit.mne tiez kazali,aby som dala macku prec a podobne bubu a teraz mam uz 2 zdrave deti a aj nezbednu macku.a pokial zije macka v byte a neje surove maso,tak potom nic nehrozi.
sauna1978
|
NAHLÁSIŤ
0
0
to iste mi pvedal doktorka,ked prisla v prvy den ku nam a oznamila som jej,ze mame aj macku,
Anonymný nick
24.10.2011 19:14
|
NAHLÁSIŤ
0
0
Prekonal už niekto toxoplazmózu v tehotenstve ja som v 15 týždni a mám túto infekciu....a bojím sa o dieťatko......v pondelok ma čaká návšteva infekčného.....
Anonymný nick
|
NAHLÁSIŤ
0
0
:-( ale je to nebezpečné ochorenie :-( treba sa chrániť aj bez už keď asi máte dáávnoo bábätko vonku, reventívne proti škodcom, ktoré môžeme nachytať, lebo človek nevie ani akú neplechu vedia tieto parazity v tele urobiť. Neviem, či to naozaj funguje, ale mám veľmi rada tatarák a takéto veci a tak som si ten odporúčaný produkt ParazitEx nakoniec kúpila na skúšku. Nič zo mňa nevyliezlo akože pásomnica a tak, ale na druhej strane musím povedať, že sa mi spravil žalúdok alebo teda črevá – čo je super. Uvidím, ako mi to dlho vydrží.
Anonymný nick
14.8.2009 15:35
|
NAHLÁSIŤ
0
0
Môze byt toxoplazma nebezpecna aj pre chlapcov, mylim tym,ze ked si bude v buducnosti zakladat rodinu,ci bude môct mat deti,ked sa toxa uplne nevylieci. Ci môze dako nakazit partnerku,deti. dakujem.
Anonymný nick
14.8.2009 18:27
|
NAHLÁSIŤ
0
0
jasnacka ze moze...napadne ti mozog a po rokoch ta kludne posle pod kolesa auta..videl som o tom dokument na ct2..je to zakerny parazit..uff